Rondreis Noorwegen

Noorwegen kent vele plekken en bezienswaardigheden. Het is moeilijk om een bestemming te kiezen in Noorwegen. Je kunt alle kanten op; noord Noorwegen, oost Noorwegen, zuid Noorwegen of west Noorwegen. Ook heb je natuurlijk midden Noorwegen, zo heeft elk deel zijn charmes. Daarom is een rondreis in Noorwegen een ideale manier om toch van alles te kunnen genieten. Je hebt een deel in Noorwegen waar je veel meer bezienswaardigheden kunt bekijken dan het andere deel van Noorwegen.

Bezienswaardigheden

Er is overal in Noorwegen wel wat te zien qua bezienswaardigheden, maar het zuiden en zuidwesten staan bekend om hen mooie plekjes met veel bezienswaardigheden. Deze delen worden Fjord Noorwegen genoemd. Fjord is in het Engels vertaald voor een smalle, lange en diepe weggetje met aan de zijkanten steile rotsige wanden. Het water is super mooi blauw dat je de bodem kunt zien.

rondreis noorwegen

Tips

Natuurlijk moet je ook kunnen overnachten in Noorwegen wanneer je besloten hebt om daar een reis te maken, maar vergeet niet dat de bezienswaardigheden ver uit elkaar liggen. Dus is het niet handig om op 1 plek te overnachten tenzij je dat er voor over hebt, maar daar komt wel bij kijken dat de afstanden meer uren in beslag nemen dan als je daar bent, omdat je gemiddeld maar 60 km p/u rijdt en niet harder. Dit betekent ook dat je dan niet veel steden/bezienswaardigheden zal zien.

Toch besloten om op verschillende overnachtingen te nemen op verschillende plekken dan kun je aan het volgende denken;

Reizen van je huidige hotel naar een andere hotel. Overal en nergens slapen waar het veilig is. Reizen van camping naar camping. Van je vakantiehuis reizen naar de volgende vakantiewoning.

De keuze is aan jou, want voor de één is kamperen leuker en goedkoper dan steeds van hotel naar hotel te gaan. Het beste is dan om jezelf de vraag te stellen; met hoeveel personen je gaat, wat je budget is en alle andere vragen die van toepassing zijn.

Natuur

Noorwegen bestaat grotendeels uit mooie landschappen waar je als echte natuurliefhebber van kan genieten. De Fjorden zijn super mooi om te zien, maar je hebt ook vele mooie bergen en watervallen. Ook heb je nationale parken zoals Dovre. Hier kom je rendieren tegen als je geluk hebt. Voor de rest is Noorwegen 1 grote verrassing.

Cultuur

Noorwegen heeft ook zijn waarden en normen. Wil je de cultuur ervaren dan kun je beter naar Oslo gaan. Oslo is de hoofdstad van Noorwegen. Dit is een moderne Europese stad met veel theaters en musea. 1 van de musea is een Vikingschipmuseum. Hier kun je oude schepen bekijken.

Het vervoer

Rondreis maken vraagt ook om het vervoer die je van plek a naar b te brengt. In Noorwegen kun je met de trein, boot, vliegtuig, auto, bus en fietsen reizen. Noorwegen telt meer dan 50 vliegvelden. Hierdoor is het toegankelijk om ook de kleine mooie dorpjes te zien. Je hebt ook lokale bussen, maar ook touringcar waar je als toerist gebruik van kan maken.