Vakantie Noorwegen

Vakantie Noorwegen

Boot varen in Noorwegen N oorwegen is een prachtig land dat afstamt van de Vikingen.je vind hier een hoop dingen die met de Vikingen te maken hebben maar er zijn ook genoeg andere historische en andere bezienswaardigheden. Noorwegen is ook relatief goedkoper dan de meeste anderen gewilde vakantie landen.

Met de auto naar Noorwegen

Het is ongeveer 1244 kilometer vanaf Utrecht naar Oslo en je doet hier ongeveer 14 uur over. Je gaat via een aantal verschillende landen: Nederland, Duitsland, Denemarken en Noorwegen. Via de route met de auto heb je een aantal tolwegen en moet je met de veerboot over vanuit Hirtshals haven naar Stavern. Hier ga je verder met de auto. De kosten van benzine zijn 1.59 per liter (totaal 130 euro De kosten van de veerboot zijn 79 euro De kosten van de tol zijn ongeveer 60 euro De totale kosten is dan ongeveer 270 euro.

Met het vliegtuig naar Noorwegen

Je kunt met het vliegtuig ook naar Noorwegen dan vlieg je van Schiphol Rotterdam of Eindhoven naar vliegveld Oslo een ticket kost ongeveer 105,00 per persoon. De vlucht duurt ongeveer 2 uur.

Met de trein naar Noorwegen

Oslo is vanuit Nederland makkelijk bereikbaar met de trein jekunt opstappen vanaf Amsterdam, Utrecht en Arnhem. De trein reist eerst naar Kopenhagen waar je per trein naar Malmö en Götenborg reizen naar de Noorse hoofdstad of je kunt er voor kiezen om met de boot te gaan. Een kaartje voor de treinreiskunt je al kopen vanaf 84,00.

Hotels

Je hebt veel hotels in Noorwegen van goedkoop tot duur. Jekunt al overnachten voor 21 euro in Oslo prima om rond te trekken voor een stedentrip. Verder heb je ook een paar exclusieve hotels die erg duur zijn. Het beste en duurste hotel is The Thief in Oslo hier betaal je 369 euro per nacht.

Terug naar boven